Charita pomáhá postiženým povodněmi

Povodně 2013 v Senátu

Chodbu Místopředsedů Senátu dva červencové týdny zdobila výstava dokumentárních fotografií o pomoci Charity ČR obětem loňských povodní.

Povodně 2013 – rok poté

Pracovníci a dobrovolníci Charity ČR a Diakonie ČCE poskytli lidem zasaženým loňskými povodněmi mnohdy neocenitelnou a dlouhodobou pomoc. Od českých dárců a s podporou od německých partnerů se jednalo o částku přes 50 milionů Kč. Pomohly také církve.

Zpráva o pomoci po povodních 2013

Po vydatných deštích na přelomu května a června 2013, které zasáhly zejména jižní, střední a severní Čechy, přišly rozsáhlé záplavy. Postihly téměř tisíc obcí. Tato událost vyburcovala Charitu Česká republika k rychlé akci. Jakým způsobem pomoc charity probíhala, se dočtete v následujícím textu.

5. prosinec - mezinárodní den dobrovolníků

5. prosinec vyhlásila v roce 1985 Organizace spojených národů mezinárodním dnem dobrovolníků. Při této přiležitosti děkujeme všem lidem, kteří se nezištně angažují na poli pomoci lidem s různými znevýhodněními a vypomáhají v našich charitách. Paní ředitelka Diecézní charity ČB všem dobrovolníkům posílá srdečný pozdrav a poděkování...

Charita ČR pomáhá ještě půl roku po povodních. Také díky Němcům.

Přes 35 milionů korun vynaložila Charita Česká republika na pomoc lidem zasaženým letošními záplavami. V některých oblastech ještě pokračují projekty přímé podpory domácnostem financované vedle veřejné sbírky také z daru Charity Německo.

Vyšla podzimní příloha Caritas

"Pomoci po povodních a jiných katastrofách" je věnována příloha Caritas, která právě vychází v Katolickém týdeníku č. 37. Obsahuje rozhovor s psycholožkou B. Bašteckou, články o využití Tříkrálové sbírky v Poličce, o pomoci do Zambie a Bolívie aj. Celá příloha ke stažení.

Paní Jana: Povodeň beru jako nový začátek

Velká voda jí poničila čerstvě koupený domek, kam zrovna stěhováci přivezli nábytek a který ještě nestihla pojistit. Díky Charitě a Tříkrálové sbírce má teď aspoň to nejnutnější a je odhodlaná se nevzdávat.

Charita pomáhá i na Uherskobrodsku

Během rozsáhlých záplav v Čechách v médiích poněkud zapadly bleskové povodně, které přišly několik dní po hlavní vlně. Charita ČR pomáhá také jimi zasaženým domácnostem, konkrétně v odlehlých obcích nedaleko česko-slovenské hranice.

Charita připravila povodňové "úklidové" balíčky

Pracovníci a dobrovolníci Arcidiecézní charity Olomouc připravili 160 balíčků, které budou charitní pracovníci rozdávat při návštěvách v domácnostech nejhůře zasažených letošními povodněmi. V pondělí 8. 7. byly balíčky dopraveny do skladů v Praze a Českých Budějovicích.

Charita ČR rozdala materiální pomoc za více než 6,5 milionů, práce s lidmi nadále pokračuje

Od začátku povodní uplynul velmi rušný měsíc. Charita ČR rozdala pomoc v řádu milionů korun, s lidmi však zůstává dál. Nabízí psychologickou a materiální pomoc a provádí sociální šetření. Finanční sbírka již přesáhla částku 11 milionů Kč.