Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita ČR se účastní Týdne globálního vzdělávání

Od 18. do 26. listopadu se koná v České republice Týden globálního vzdělávání s letošním podtitulkem „Tvoje cesta, tvoje stopa!“. Žáci, učitelé, ale i široká veřejnost budou hledat způsoby a odpovědi na to, jak v dnešním světě cestovat, aby z toho měly užitek obě zapojené strany – hosté i hostitelé. Charita ČR připravila promítání filmu a diskusi v Praze 10.

Benefiční koncert Jana Matěje Raka v sobotu 25. listopadu

Ve spolupráci s běloruskou diecézní charitou vypomáháme potřebným rodinám a jejich dětem, kterým v projektu Adopce na dálku adoptivní rodiče přispívají na studium, školní uniformy, léky, apod. Pak je ale také někdy potřeba pomoci nad rámec těchto běžných životních potřeb a k tomu např. poslouží tento koncert.

Přijďte i vy na benefiční koncert – kytarový recitál Jana Matěje Raka s názvem Zwolna a citedlně, který pořádají Jihočeské matky v sobotu 25. listopadu od 18.30 v koncertní síni Otakara Jeremiáše.

Vyjádření Městské charity k úmrtí bezdomovkyně

Dnešní ráno byla pod mostem (doslova) nalezena mrtvá bezdomovkyně - čtěte např. zde

Vzhledem k tomu, že jsme s ní byli v častém kontaktu, cítíme potřebu se k záležitosti vyjádřit

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Vystoupení dětí z Dětského domova Volyně

Děti z Dětského domova Volyně přijedou potěšit obyvatele domova s pásmem básní a písní.

Svatováclavská pouť 2017

Tradiční svatováclavská pouť 28. 9. 2017.

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Kurz Alfa - třetí setkání

3. setkání v přednáškovém cyklu

KONCERT BRATŘÍ EBENŮ SE NEBÝVALE VYDAŘIL

V Českých Budějovicích bylo v pátek 6. října vpodvečer v Metropolu a v jeho okolí opravdu živo. Sešly se totiž rovnou tři akce: divadelní představení, předvolební agitační program a benefiční koncert pro charitu.  A kdo přišel právě na koncert, dobře udělal. Hráli totiž „Ebeni“.

Hledáme sociálního pracovníka  Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím

Diecézní charita České Budějovice hledá kandidáta na pozici sociální pracovník Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím.