Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Začátky cizinců nejsou lehké. Pomoc nacházejí u pracovníků Charity

Na Odbor azylové a migrační politiky vstupuje pan Sergej z Ukrajiny. Přišel nahlásit změnu adresy a informovat se, co vše je potřeba, aby jeho dcera mohla studovat v České republice. Vidí zde pro ni lepší budoucnost. Interkulturní pracovnice Taťjana Šeráková, která pomáhá cizincům na tomto místě již čtvrtým rokem, mu dává informace o podání žádosti, vysvětluje nutnost překladu dokumentů, zajištění ubytování apod...

Bratři Ebenové pro Charitu

jak o tom píše Jihočeský deník 26. 6.

Soutěžte o lístky na charitativní koncert skupiny Bratři Ebenové v Č. Budějovicích

Zveme Vás k účasti v soutěži na Facebooku o dva lístky v hodnotě 2 x 400 Kč na charitativní koncert skupiny Bratři Ebenové v říjnu v Č. Budějovicích. Soutěž trvá od 22. 6. do 17. 7. 2017. Více informací v tomto článku.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Řekněme „ano mobilitě“ namísto „pevnosti Evropa“

Výzva Caritas Europa u příležitosti Světového dne uprchlíků
Světový den uprchlíků si připomínáme v úterý 20. června. Vedoucí představitelé států a ministři zahraničních věcí států Evropské unie se v těchto dnech sejdou na jednání Rady Evropy a Výboru pro zahraniční záležitosti, aby se opět shodli na tom, že je třeba zadržet migraci za hranicemi Evropy.  Tato politika připomínající úsloví „sejde z očí, sejde z mysli“ však přispívá k tomu, že dál umírají a trpí desítky tisíc lidí.

Hledáme manažera sociálních služeb

Diecézní charita České Budějovice hledá manažera sociálních služeb na 1,0 úvazku. Přihlášky zasílejte do 26. 6. 2017, nástup dle dohody. Popis pracovní pozice a další informace v tomto článku.

Hledáme účetní/ho od června 2017

Diecézní charita České Budějovice hledá účetní/ho na 1,0 úvazku (případně na zkrácený úvazek). Přihlášky zasílejte do 19. 6. 2017, nástup ihned nebo dle dohody. Popis pracovní pozice a další informace v tomto článku.

V Kamenici n. Lipou máme díky Charitě i vlastní oplatky

Od května si obyvatelé a turisté Kamenice nad Lipou a okolí mohou v dobročinném obchůdku Dobromysl, který provozuje Farní charita, zakoupit velmi chutné oplatky v mnoha příchutích. Název Dobro-oplatky byl jednoznačnou volbou. Veškerou naší snahou je pomáhat lidem, kteří si pomoci neumí nebo nedokáží. Název obchůdku a oplatků má společné slovo Dobro. Zakoupením podpoříte naší činnost, čehož si velmi vážíme. Děkujeme a těšíme se na vás v Dobromyslu a pro ty z vás, kteří si již oplatky zakoupili, se můžou těšit na nový obal. Někdo to může pojmout jako sběratelsví :) :)

1. oplatky