DOBRO MÓDA (dnes je módní dobrovolnictví!)

Zveme Vás na workshop DOBRO MÓDA (dnes je módní dobrovolnictví!), který se uskuteční v úterý 22. května v rámci MODA Fashion Days 2018 České Budějovice. Na této akci se podílí Dobrovolnické centrum DCH České Budějovice.

Vedoucí dobrovolnického centra na Konferenci Caritas Europa

Mládež. Solidarita. Evropa. To bylo hlavním mottem Konference Caritas Europa, kterou pořádala Charita Gruzie v Tbilisi 7.–9. května 2018. Mezi účastníky nechyběl prezident Charity ČR Mons. Pavel Posád a dále za Diecézní charitu České Budějovice vedoucí Dobrovolnického centra Mgr. Petra Kámenová.

Výběrové řízení na pozici pracovník Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím

Diecézní charita České Budějovice hledá kandidáta na pozici pracovník Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím

Popis pracovní pozice:

- poskytování odborné pomoci a podpory osobám ohroženým domácím násilím

- poskytování krizové intervence, odborného soc. poradenství - ambulantní a terénní formou

- spolupráce s institucemi a odborníky zaměřujících se na pomoc obětem domácího násilí

Místo působnosti: České Budějovice, s nástupem dle dohody

Přihlášky zasílejte do 22.5.2018 na adresu: Diecézní charita České Budějovice, Kanovnická 18, 370 01

České Budějovice, nebo na e-mail: sekretariat@dchcb.charita.cz

Vybraní uchazeči budou pozváni k osobnímu pohovoru.

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

Nízkoprahový klub. Ilustrační snímek Jakub Žák

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Přání k Velikonocům

Přejeme vám požehnané a v radosti a plnosti prožité svátky velikonoční.

Projekt na podporu Domu sv. Petra pro muže

Od čtvrtka 29. března je v mobilní aplikaci EPP Pomáhej pohybem aktivní Projekt na podporu Domu sv. Petra pro muže v Záblatí.

Postní duchovní zastavení na Lomci

Krátké zamyšlení paní Jany Svítivé o setkání na Lomci.

Duchovní zastavení  zaměstnanců charit

Vedení Diecézní charity Č. Budějovice umožnilo zaměstnancům charit v diecézi předvelikonoční duchovní zastavení na poutním místě Lomec (20. 3.)

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".