Výsledky Tříkrálové sbírky 2018

Letošní sbírka rekordní výsledek.

Výsledky TKS 2018 jsou již známy

218 679,- Kč je výsledek letošní sbírky v Kamenici n. L. a okolí a upřímně, opravdu jsme ho nečekali. Máme velkou radost, že lidé byli opět velmi štědří a ke koledníkům vstřícní. Úplně poprvé se koledníci dostali i do obcí Vlkosovice, Dobešov a Žďár. Děkujeme všem za příspěvky a za pomoc.

výsledky podle obcí

graf vývoje TKS 2001-2018

Tisková zpráva - Vodní kapky pomáhají v Čechách i Africe

Šek na 118 880 korun, které přispějí k lepšímu přístupu obyvatel Konga k pitné vodě, si u příležitosti svátku Tří králů převzal ředitel Diecézní charity České Budějovice Jiří Kohout.

Tento finanční příspěvek je výsledkem humanitárního projektu Vodní kapky společnosti ENERGIE AG BOHEMIA, který právě vstupuje do jubilejního desátého ročníku. Snaží se pomáhat obyvatelům oblasti Kilwa-Kasenga v africkém Kongu k přístupu k pitné vodě. Šest let jsou Vodní kapky doma také v České republice, kde se zaměřují na pomoc především handicapovaným a jinak znevýhodněným spoluobčanům.

Žehnání koledníkům a příjezd tří králů do ČB

Ve čtvrtek 4. 1. dorazili do Č. Budějovic tří králové na koních. Koledníkům Tříkrálové sbírky pak požehnal otec biskup Mons. Vlastimil Kročil.

Tříkrálová sbírka 2018

Naše domovy opět navštíví tři králové.

Proběhly Obchůdky s Albertem

Do projektu Obchůdky s Albertem se zapojilo 16 dětí z nízkoprahů, které poctivě vyráběly vánoční dekorace a prodávaly je v prodejně. Vyráběli jsme andělíčky ze šišek, stromečky s korálky, ozdoby ze zažehlovacích korálků, ručně šité jehelníčky Svaté trojice, ale i krásné andělíčky z různých druhů těstovin, papírové ozdoby, PF ze slaného těsta, šperky z fima.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Vánoční večeře pro lidi bez domova

Každý rok provoní, v těsném předvoji Vánočních svátků, prostory Domu sv. Pavla, vůně cukroví, rybí polévky, kapra a bramborového salátu. Nejinak tomu bylo i letos.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Charita se přidává k výzvě Giving Tuesday

Srdce na talíři - kuchař Dalibor Navrátil s charitním týmem. Foto: Per Kulhánek

Na úterý 28. listopadu připadá letos celosvětový „největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce“, ke kterému se připojuje také Charita ČR. Prostřednictvím dárcovské platformy můžete přispět na některý z jejích projektů – například podpořit Klub přátel Caritas (více zde) nebo pomoci rodinám v Iráku, které z domova vyhnala válka (více zde).