Charita otevřela asistenční infolinku v ukrajinském jazyce

Začátkem července zahájila provoz infolinka pro cizince z Ukrajiny, kteří se ocitli ve složité situaci a potřebují spolehlivé informace ve své mateřštině, aby mohli své záležitosti řešit. Charita Česká republika tímto rozšířila stávající nabídku pro občany z Mongolska a Vietnamu. Nabízená služba je bezplatná, volající platí pouze cenu hovoru dle tarifu svého operátora.

Výroční zpráva za rok 2017

Ještě před startem letních prázdnin můžete prolistovat výroční zprávu Diecézní charity České Budějovice za rok 2017. "Vážíme si pracovního nasazení všech zaměstnanců i dobrovolníků, děkujeme všem štědrým dárcům i sponzorům. Těší nás, že se tímto způsobem daří společně pomáhat lidem, kteří to potřebují," zdůrazňují ve  společném úvodním slovu ředitel Jiří Kohout a prezident DCHCB Stanislav Brožka.

Součástí naší činnosti v roce 2017 byl i projekt Komunitní práce Novohradská. Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republika a Rady vlády pro záležitosti romské menšiny.

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Co obvykle děláme. Snímek Tomáš Pospěch

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela nové sídlo

V úterý 12. června Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela své nové sídlo na adrese Kanovnická 18. Novým prostorám požehnal českobudějovický biskup Vlastimil Kročil za účasti pozvaných hostů mj. z Krajského úřadu Jihočeského kraje, Magistrátu města České Budějovice, světícího biskupa a prezidenta Charity Česká republika Pavla Posáda, a také obou bývalých ředitelek Diecézní charity České Budějovice – zakladatelky Heleny Fáberové a dlouholeté ředitelky Michaely Čermákové.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Ilustrační foto Jakub Žák

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Setkání s Leo Maasburgem – Misijní poslání každého z nás: Život po boku Matky Terezy

Rádi bychom pozvali všechny zaměstnance charit i zájemce z řad veřejnosti v pátek 8. června 2018 od 17 hod na setkání s P. Leo Maasburgem, blízkým spolupracovníkem Matky Terezy a emeritním národním ředitelem Missio Rakousko, které se uskuteční v čítárně Karla Skalického (v budově bývalého kláštera na Piaristickém náměstí, České Budějovice). Rakouský kněz Leo Maasburg s jemným humorem vypráví, jak se stal „skutečným misionářem\" po boku Matky Terezy.

Marie Ciglbauerová nominována na cenu Žena Českobudějovicka 2018

Ve čtvrtek 24. května 2018 spolek Dialog CB ve spolupráci s MODA Fashion Day[s] slavnostně vyhlašovaly výsledky druhého ročníku výzvy Žena Českobudějovicka 2018. Na českobudějovické výstaviště dorazili mj. biskup českobudějovické diecéze Mons. Vlastimil Kročil a primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda. Mezi nominovanými ženami byla také Marie Ciglbauerová, která dlouhodobě spolupracuje na Tříkrálové sbírce ve 14 obcích českobudějovické diécéze.

Putovní výstava "Jsme ze stejné planety" v Českých Budějovicích

Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice pořádá putovní výstavu fotografa Jindřicha Štreita "Jsme ze stejné planety". Její putování po jihočeské metropoli započne v prostorách Teologické fakulty JU v pondělí 4. června 2018. Výstava je realizována za finanční podpory Ministerstva vnitra ČR v rámci projektu „Integrace cizinců 2018“.

DOBRO MÓDA (dnes je módní dobrovolnictví!)

Zveme Vás na workshop DOBRO MÓDA (dnes je módní dobrovolnictví!), který se uskuteční v úterý 22. května v rámci MODA Fashion Days 2018 České Budějovice. Na této akci se podílí Dobrovolnické centrum DCH České Budějovice.

Vedoucí dobrovolnického centra na Konferenci Caritas Europa

Mládež. Solidarita. Evropa. To bylo hlavním mottem Konference Caritas Europa, kterou pořádala Charita Gruzie v Tbilisi 7.–9. května 2018. Mezi účastníky nechyběl prezident Charity ČR Mons. Pavel Posád a dále za Diecézní charitu České Budějovice vedoucí Dobrovolnického centra Mgr. Petra Kámenová.