Vyjádření Městské charity k úmrtí bezdomovkyně

Dnešní ráno byla pod mostem (doslova) nalezena mrtvá bezdomovkyně - čtěte např. zde

Vzhledem k tomu, že jsme s ní byli v častém kontaktu, cítíme potřebu se k záležitosti vyjádřit

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Vystoupení dětí z Dětského domova Volyně

Děti z Dětského domova Volyně přijedou potěšit obyvatele domova s pásmem básní a písní.

Svatováclavská pouť 2017

Tradiční svatováclavská pouť 28. 9. 2017.

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Barbora Vlasová, zástupkyně Charity ČR v Kambodži, Mons. Figaredo, apoštolský prefekt Battambangu a šéf Caritas Cambodia a Vlastimil Tesař, Chargé d´Affaires z české ambasády v Phnom Penh. Foto: Ambasáda ČR

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Kurz Alfa - třetí setkání

3. setkání v přednáškovém cyklu

KONCERT BRATŘÍ EBENŮ SE NEBÝVALE VYDAŘIL

V Českých Budějovicích bylo v pátek 6. října vpodvečer v Metropolu a v jeho okolí opravdu živo. Sešly se totiž rovnou tři akce: divadelní představení, předvolební agitační program a benefiční koncert pro charitu.  A kdo přišel právě na koncert, dobře udělal. Hráli totiž „Ebeni“.

Hledáme sociálního pracovníka  Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím

Diecézní charita České Budějovice hledá kandidáta na pozici sociální pracovník Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím.

Výstava Z duše

V rámci týdne duševního zdraví se ve středu 20. září uskutečnila vernisáž výstavy nazvané "Z duše" v křížové chodbě kláštera na Piaristickém náměstí v Č. Budějovicích.

Tygří drápy zvítězily nad paralympionikem

V pondělí zahájilo DominoTýden pro duševní zdraví přátelským turnajem v iBoccie. Na organizaci Domino spolupracovalo s centrem Arpida, které mělo na starosti sportovně-technickou stránku klání. Hvězdným hostem turnaje byl pan Radek Procházka, stříbrný medailista z Letních olympijských her v Londýně 2012.