Den Charity 27. 9.

Jednotlivé místní složky Charity Česká republika se každoročně v průběhu měsíce září nebo října přidávají k celostátní kampani "Den Charity". Úkolem této akce je seznámit širokou veřejnost s činností Charity, zajímavou formou představit zájemcům jednotlivá pracoviště a zařízení. V rámci akce Den Charity jsou nejčastěji pořádány dny otevřených dveří, exkurze, výstavy, koncerty a divadelní představení pro děti i dospělé.

Akce se konají zpravidla kolem svátku sv. Vincence z Pauly (27. září), patrona charitních zařízení. Česká biskupská konference na svém 71. plenárním zasedání v lednu 2008 oficiálně vyhlásila den 27. září, kdy církev slaví památku sv. Vincence z Paula, jako Den charity. V tento den bude Charita pořádat společné aktivity, na kterých by více informovala veřejnost o své činnosti například prostřednictvím dne otevřených dveří ve svých zařízeních. Den Charity není spojen s žádnou finanční sbírkou.

Svatováclavská pouť 2017

Tradiční svatováclavská pouť 28. 9. 2017.

Václavská pouť 2016

28. 9. se konala na Hůrce Václavská pouť.

Pozvání na 27. 9. 2016 na Den charity v Č. Budějovicích, Táboře a Veselí n. Lužnicí

Srdečně zveme širokou veřejnost v úterý 27. září 2016 na Den charity. Ve všech projektech a službách Diecézní charity České Budějovice jsou Vám dveře otevřeny!

Václavská pouť

28. 9. se na Hůrce v Malenicích slavil svátek sv. Václava.

Charita oslaví svůj Den. Při něm lidem předvede, co všechno dělá

Řada místních organizací a charitních služeb představí při celostátní kampani Den Charity koncem září a začátkem října svoji činnost. V rámci kampaně pořádají diecézní, oblastní a farní Charity dny otevřených dveří, exkurze, výstavky, děkovné bohoslužby i hudební vystoupení. Akce se konají zpravidla kolem svátku sv. Vincence z Pauly (27. září), patrona charitních zařízení.

Pozvání na DEN CHARITY

Ve středu 30. září 2015 pořádá Charita Kaplice Den Charity. Tento den budou veřejnosti představeny jednotlivé sociální služby a výsledky jejich činností včetně prostor pro poskytování služeb. Také je možno přímo na místě konzultovat požadavky jednotlivých zájemců o konkrétní sociální službu.

Pozvání do Budějovic a do Tábora na Den otevřených dveří 1. října 2015

Ve čtvrtek 1. října pořádá Diecézní charita ČB Den charity. Od 10 do 17 hodin pro Vás bude v Č. Budějovicích připraven informační stánek Na Sadech u sochy V. Lanny (u přechodu z Lannovy třídy směrem k náměstí) a po stejnou dobu budou otevřeny pro veřejnost všechny projekty a služby Diecézní charity ČB v Českých Budějovicích a v Táboře Intervenční centrum.

Pouť ke kapličce sv. Václava 2014

Setkání na Hůrce u kapličky sv. Václava

Svatováclavská pouť na Hůrce 2013

28. 9. 2013 proběhla tradiční pouť na Hůrce.

Charita oslavila svůj svátek udílením Cen Charity

Slavnostním oceněním pracovníků v oblasti dobročinnosti vyvrcholila každoroční připomínka patrona charitního díla - sv. Vincence z Pauly. Setkání se konala 23. září v pražském kostele sv. Tomáše.