TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2014

11. 1 2014 proběhla Tříkrálová sbírka v Malenicích a přilehlých obcích. Utvořilo se dvanáct skupinek tří králů - místních dětí, které spolu se svým vedoucím obcházely a objížděly naše okolí. A všude bylo přijetí vlídné a štědré. V tabulce si můžete prohlédnout letošní výsledek koledování. Pro naši Charitu je to velmi důležitý a podstatný příjem, aby bylo možné udržet její provoz a tím zajišťovat všechny služby pro klienty, a také se z této sbírky platí studium Sunila Kumara, který je již leta "adoptivním synem" naší Charity v rámci charitativního projektu Adopce na dálku.

Celková částka byla zaslána na sbírkové konto TS Charity ČR a Charita Malenice obdrží zpět 65% námi vybrané částky.

Všem koledníkům patří dík za obětavost a velké poděkování směřuje především k dárcům.

Výsledky Tříkrálové sbírky

Malenice, Straňovice

19 927,-

Setěchovice, Bolíkovice

4 560,-

Lčovice

3 886,-

Zlešice

1 764,-

Zálezly

7 284,-

Černětice

2 633,-

Výsledná částka

40 054,-

Lidé v jižních Čechách darovali na Tříkrálovou sbírku přes 4,5 milionu Kč

Přesně 4 513 466 Kč, tolik přispěli do Tříkrálové sbírky lidé v českobudějovické diecézi. Poděkování ředitelky Diecézní charity Č. Budějovice a jak probíhá rozdělení peněz, to se dočtete v následujícím článku.

Poslední pokladničky byly rozpečetěny

Dnes dopoledne byly v Brně rozpečetěny poslední pokladničky letošní Tříkrálové sbírky. Celkový výnos sbírky letos překročil částku 82,7 milionů Kč. Vykoledované peníze pomohou lidem v nouzi v ČR, menší část podpoří záměry v zahraničí. Děkujeme!

Konečné výsledky Tříkrálové sbírky na jihu Čech

Tříkrálová sbírka skončila. Celkem bylo vykoledováno 4.474 024,- Kč. Do sbírky v českobudějovické diecézi bylo zapojeno cca 4600 dobrovolníků. Upřímně děkujeme všem dárcům, kteří podpořili Tříkrálovou sbírku a dobrovolníkům včetně organizátorům, bez kterých by sbírka nemohla být takto úspěšná. Na tomto odkazu se můžete podívat na konečné výsledky Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi.

Tři králové koledovali v Senátu

Symbolickou tečku za letošní Tříkrálovou sbírkou udělala 14. ledna koleda v Senátu PČR. Té předcházela slavnostní snídaně, které se zúčastnila řada předních osobností z řad duchovních a představitelů veřejného života.

Koncert podpořil Tříkrálovou sbírku

Vladimír Mišík, foto: Wikimedia Commons

Tradiční Tříkrálový koncert 2014 oslavující lidskou solidaritu proběhl v neděli 5. ledna od 18 hodin v Městském divadle Brnno. V přímém přenosu ho odvysílala Česká televize. Koncert si můžete prohlédnout ze záznamu, případně ho ohodnotit pomocí dotazníku.

Požehnání koledníkům na Podřipsku

Tříkrálová sbírka se stala neodmyslitelnou součástí vánočních svátků. V Roudnici nad Labem byla slavnostně zahájena 3. ledna 2014 u vánočního stromu na Karlově náměstí.

Tříkrálová koleda i na Toužimsku a Tepelsku

V sobotu 4. ledna proběhne na Toužimsku a Tepelsku tradiční Tříkralová sbírka, kterou zde pořádá Charita Česká republika spolu s občanským sdružením Český západ a dobrovolníky z Dobré Vody.

Slavnostní požehnání koledníkům Tříkrálové sbírky 2014

Tříkrálová sbírka 2014 probíhá od 1. do 14. ledna. Slavnostní setkání s koledníky včetně příjezdu tří králů na koních bude na Svátek tří králů 6. 1.